MARINA ZRNIĆ – FIGGY PIGGY

MARINA ZRNIĆ – FIGGY PIGGY

Sirova prehrana podrazumijeva termički neobrađeno, svježe voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke i eventualno neke dodatke kao što su alge, fermentirano povrće, začini i tzv. superhrana. Dosta se često koriste i ulja te rafinirani zaslađivači. Fokus je uglavnom na cjelovitim, svježim i sezonskim namirnicama.
Kako započeti sa sirovom hranom? Nije li ona nepraktična i skupa te zahtjeva hrpu praškova i namirnica s drugog kraja svijeta?
Dobre vijesti: nije. Ovaj način prehrane možete prilagoditi našem podneblju i svojem budžetu.

detox

Marina Zrnić je autorica bloga i stranice Figgy Piggy i Veličanstvena Smokva (koju možete pratiti i na facebooku) na kojem dijeli svoja iskustva u sirovoj hrani, ali svim drugim aspektima života od samoodržive i regenerativne ekologije do samorazvoja. Također, autorica je kuharice i vodiča/korisne knjižice naziva „Hvala, ne kuham: vodič za (sirove) gurmane novog doba“. Pet godina iskustva sa sirovom hranom nije samo donijelo promjene na fizičkom, već i na psihičkom planu, a izrodilo je i puno raznih recepata. Njeno znanje traženo je i izvan granica Hrvatske, a njene radionice uvijek su posjećene u velikom broju i svakako predstavljaju dobar početak za one koji ulaze u svijet sirove hrane ili one koji žele nadograditi svoje već postojeće znanje. O svemu možete više čitati na njenoj stranici i blogu, a recepte isprobati na radionicama.